Ilves FS uudistuu ensi kaudella voimakkaasti. Lassi Lintulan lähdöstä uutisoitiin alkukuusta ja nyt tiedetään, että Lintulan lisäksi luottopelaajista vaihtavat maisemaa Tomi Lahtinen sekä Rafael ”Rafa” Giorgio. Kysyimme Ilves Futsalin toiminnanjohtaja Tuukka Hakalalta joukkueen tilanteesta tällä hetkellä: ”-Tottakai tuon tason menetykset olisivat tuskaisia mille joukkueelle tahansa, mutta lähteneet pelaajat tullaan korvaamaan uusilla ehkä hieman keskusteluakin herättävillä pelaajilla. Koko Ilves Futsalin toiminnassa on käynnissä aikaa vievä talouden järkeistämisprosessi, joka ei välttämättä näy urheilullisena menestyksenä välittömästi. Mutta vain taloudellisesti järkevällä pohjalla oleva toiminta voi tuottaa menestystä jatkossa. Koko kirjon, eli miesten ja naisten edustusjoukkueiden sekä junioritoiminnan, on kestettävä hyvin kriittinen taloudellinen ja toiminnallinen tarkastelu. Tulevalla kaudella panostamme suuresti mm. valmentajien koulutukseen. Seurasta lähtee peräti kolme valmentajaa kouluttautumaan UEFA Futsal B -kurssille”, Hakala valoitti tilannetta. ”Kyllä me miehissä ensi kaudellakin lähdemme playoff-paikkaa hakemaan ja uskon sen jälleen tulevankin, vaikka ennakkosuosikkeihin mestaruutta ajatellen emme välttämättä kuulu”, Hakala jatkoi.

Joukkueesta nyt pois lähtenyt Tomi Lahtinen kertoi terveiset entiselle seuralleen: ”– Haluan kiittää koko Ilveksen organisaatiota ja erityisesti minun aikana pitkään taustoissa olleita Kari Korpelaa ja Ilkka Koskista. Minulla on ollut mahtavia vuosia Ilveksessä. Unohtumattomia kokemuksia on tullut mestaruudesta, ulkomaiden ja kotimaan peleistä sekä kentän ulkopuolisista yhteisistä tapahtumista. Iso kiitos kaikille, joiden kanssa olen saanut pelata Ilveksessä. Teistä on tullut minulle loppuelämäkseni hyviä ystäviä..erityisesti Lassi Lintula ja Leo Rantanen ❤❤ . Suurin kiitos kuuluu kuitenkin pelaajavalmentaja Antti Teittiselle. Olen nauttinut hänen valmennusfilosofiastaan ja käsityksemme futsalista on kohdannut erinomaisesti. Minua odottaa uusi joukkue ja uudet haasteet. Jätänkin haikein mielin kapteenin nauhan kopin penkille omalle paikalleni. Mutta uskon, että tämä Suomen menestynein futsalseura, Ilves, jatkaa hyvää tekemistään futsalissa ja kehittyy edelleen. Nähdään kentillä ja niiden ulkopuolella.

Myös Rafael ”Rafa” Giorgio halusi kertoa ilvesläisille omat lähtöterveiset: ”- On ollut fantastiset kolme vuotta Ilveksessä. Haluan kiittää valmentaja Antti Teittisestä. En ole koskaan ennen nähnyt niin futsalille omistautunutta valmentajaa. Ja tietysti haluan kiittää kaikki pelaajia. Kaipaan hetkiä pukukopissa ja toivon, että vielä tulevaisuudessa voin pelata ainakin joidenkin heistä kanssa. Ei ole ollut mitään valittamista tai kaduttavaa, mutta nyt on lähdettävä elämäni uusien haasteiden perään. Toivotan kaikkea hyvää seuralle ja sen pelaajille. Erityisesti Juha-Pekka Torviselle, joka auttoi minua valtavasti heti Suomeen saavuttuani ja hänestä tuli hyvä ystäväni myös pelikenttien ulkopuolella. Nähdään pian, rakastan Ilves-perhettä, joka on aina sydämessäni.”

 

Matti Anttonen mukaan Ilveksen valmennusryhmään
Lassi Lintulan ja Ilveksen tiet eroavat