Liiga pyörähti käyntiin ja ensimmäisellä kierroksella Ilves kohtasi sarjanousija Helsingistä.

HIFK oli pelityyliltään tuntematon Ilvekselle, mikä luonnollisesti näkyi ottelun alussa. Molempien joukkueiden otteissa näkyi pientä tunnustelua ja varovaisuutta, mutta mitä pidemmälle ottelu meni sitä enemmän Ilves sai sitä kuuluisaa ”omaa peliä” rullaamaan ja otti ohjia käsiinsä.

Ensimmäisellä jaksolla Ilves tehtaili muutaman huippumaalintekopaikan, mutta ruuti oli märkää eikä palloa saatu HIFK vahdin selän taakse. Myös Helsinkiläiset painostivat Ilveksen puolustusta ja väläyttelivät että sieltäkin löytyy vaarallisuutta mutta Tamperelaiset puolustivat tiiviisti ja loput hoiti koko ottelun todella vakuuttavasti pelannut Ilveksen maalivahti Roope Hakulinen. Ensimmäisen jakson summerin soidessa ottelu meni 0-0 lukemissa tauolle.

Toisen jakson alkaessa Ilveksen pelissä alkoi näkymään, että Kauppi on heidän kotikenttänsä eikä sieltä pisteitä helpolla lähtisi Helsinkiin. Heti ajassa 20.59 Tomi Lahtinen iski pallon maaliin sivurajapotkusta Jussi Nummelan syötöstä ja peli oli 1-0 kotijoukkueelle. Tamperelaisten otteissa alkoi paistamaan helpotus siitä, että kuparinen saatiin rikki ja peli kääntyi enemmän ja enemmän Ilvekselle.

Ajassa 34.28 syntyi Ilveksen 2-0 maali, jossa jälleen asialla Tomi Lahtinen. Maali syntyi jälleen erikoistilanteesta mutta tällä kertaa kulmapotkusta. Sampo Suonpää antoi kulmasta kovan syötön Lahtiselle, josta ”Loiske” sijoitti pallon oikealla jalalla vastustamattomasti HIFK vahdin selän taakse.

HIFK valmennus reagoi 2-0 osuman jälkeen ja alkoi myllyttämään ylivoimapeliään. Ilves kuitenkin puolusti tiiviisti ja kurinalaisesti, mikä johti siihen, että Jussi Nummelan hyvä prässi pelaaminen aiheutti pallonriiston puolessa kentässä eikä HIFK kapteenilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin vetää Nummela nurin mistä seurasi punainen kortti ja Ilvekselle mahdollisuus pelata 4v3 ylivoimaa.

4v3 peli ei Ilveksellä toiminut suunnitellusti, mutta keltapaidat pystyivät pitämään palloa ja kuluttamaan aikaa kellosta, mikä kävi kokoajan tamperelaisten hyödyksi.

Hetken kuluttua sai HIFK rivinsä taas täyteen, mikä johti myös siihen että Helsinkiläiset alkoivat taas pelaamaan ylivoimaa ja Ilves joutui vetäytymään omalle puoliskolle.

HIFK vyöryi Ilveksen maalille, mutta Tamperelaiset pystyivät pitämään pintansa eikä oikeastaan jäänyt sydämenlyöntejä välistä.

Ajassa 38.01 Ilves pääsi taas alivoimalla pallonriistoon. Edessä ammotti tyhjä HIFK maali ja kukapa muukaan kuin ottelun parhaana palkittu Tomi Lahtinen ampui pallon verkkoon ja hattutemppu oli valmis.

Ottelu päättyi Ilveksen hyväksi 3-0

Ilves haluaa kiittää kannattajiaan, joita oli hallilla runsaasti. Myös kunniamaininta vierailijoiden kannattajille, jotka loivat erinomaista tunnelmaan omilla hymneillään.

Seuraavaksi Ilves kohtaa vierasottelussa PJK:n Pirkkalassa sunnuntaina 27.09 klo 16.00.