Kuten ennakkoon kaavailtiinkin, pelattiin lauantai-iltana kuuma peli kaupissa. Etäkatsojille tarjottiin kuumia tunteita, kauniita maaleja ja periksiantamaton taistelu.
Jaakko Ahokas taiteili jälleen, kulman jälkitilanteesta Jaska pommitti pallon volleysta yläriman kautta maaliin jo ennen, kuin peli oli ehtinyt lyödä ensimmäisen minuutin pelatuksi. Tästä innostuneena Ilves hallitsi hienokseltaan ottelun tapahtumia aina ensimmäisen jakson puoleen väliin asti. Lisämaaleja ei kuitenkaan saatu aikaiseksi.
Sitten iski vieraiden Gesim Voca, joka esityksellään raahasi vieraat lopulta aina voittoon saakka. Illan tehot 3+3, eikä epäilystä ottelun hahmosta.
Kotijoukkueen peliesitykseen voidaan olla tyytyväisiä, vaikka pisteitä ei tällä kertaa kertynyt pistesarakkeeseen.
Vielä ensimmäisen jakson loppupuolella Antti Korhonen vei vieraat johtoon ja 1-2 tilanteessa mentiin puoliajalle.
Toisella jaksolla tasoitusta haettiin raivokkaasti ja lähellä oltiinkin. Rimoja kolisteltiin, mutta sitä lähemmäksi ei päästy, ennen kuin iski vieraat. Ylärimalaukauksen jälkeen vastahyökkäys ja pallo maaliin Mergim Bushin jalasta.
Edelleen prässättiin hyvin ja lopulta siitä saatiin palkinto. Tomi Lahtinen riisti ja Jaska ujutti pallon pitseihin. Taas oltiin pelissä hyvin mukana.
Jakson puolivälissä tuli kuitenkin synkkä hetki ja Sovo rankaisi kahdesti puolen minuutin välein, maalintekijöinä Arber Istrefi ja Voca.
Mentaalista puoltakin ollaan reenattu parempaan suuntaan, joten edelleenkään ei päät painuneet alas, vaan taisteltiin miehekkäästi loppuun saakka. Pari minuuttia edellisistä, Jaska iski illan kolmantensa, Markus Säteen syötöstä. Parin minuutin välein soi kummassakin päässä, seuraavana Voca pommitti vaparista taas eron kolmeen maaliin. Vajaa neljä minuuttia ennen loppua Antti-Pekka Ruohola toi vielä kotijoukkueen kahden maalin päähän, Jussi Nummelan syötöstä. Tämä jäi kuitenkin illan viimeiseksi Ilves- maaliksi, vaikka ilman maalivahtia lisämaaleja haettiinkin. Reilu minuutti ennen loppua Bushi onnistui vielä toistamiseen ja näin loppunumeroiksi jäi 4-7.
Paljon hyviä juttuja, mutta Voca osoittautui kovaksi palaksi tällä kertaa.
Hyvällä mallilla peli kuitenkin pääpiirtein on, kun valmistaudutaan tuleviin liigakarsintoihin. Viimeinen runkosarjan peli Valkeakoskella voidaan pelata täysin paineitta ja miettiä kuvioita karsintoihin, kun ei ole paineita suorasta putoamisesta, Hifkin hävittyä PJK:lle.