Edellinen viikonloppu huilattiin ja tänään oli vuorossa viikkopeli Espoossa.
Sarjan kärjessä majaileva GFT on onnistunut kahmimaan jatkuvasti pisteitä, vaikka Panu Autio on loistanut poissaolollaan kokoonpanosta. Kova iltapuhde oli luvassa, mutta usko pistesaaliin kasvattamiseen yhtä lailla kova.
Ennakko jäi tällä kertaa kirjoittamatta, mutta yksi nimi eritoten olisi ennakossa alleviivattu ja se on Markus Säde. Make siirtyi PP/70:sta vahvistamaan Ilveksen kokoonpanoa ja onnistui täydellisesti ensimmäisessä pelissään (3+0). Pisteiden lisäksi tukku hyviä paikkoja ja muutenkin esiintyi edukseen.
Tänään nähtiin maalirikas kamppailu, maaleja tehtiin vuoron perään läpi ottelun. Vajaa kolme minuuttia oli pelattu, kun Tomi Lahtinen antoi kulman, josta Markus Säde pamautti pallon takanurkkaan. Hyvä alku pelille, mutta maalin jälkeen kotijoukkue otti ohjat käsiinsä ja etenkin maalivahti Jori Lagerblomin nousut tuottivat päänvaivaa. Lopulta loistavasti maalissa pelannut Roope Hakulinen joutui antautumaan, kun Antti Arvola pääsi parista metristä ohjaamaan Timo Mikkosen syötön ylänurkkaan.
Erikoistilanteissa viime aikoina parantanut Ilves FS meni johtoon jälleen, kun peliä oli pelattu vajaa yhdeksän minuuttia. Keskivaparista, seitsemän metrin päästä maalia, tälläsi Jaakko Ahokas pallon tarkasti ylänurkkaan. Sitäkään iloa ei kauaa kestänyt, kun jo heti jakson puolen välin jälkeen Lasse Saari pääsi tasoittamaan, Bene Filpun syötöstä.
Ajassa 13:35 siirtyi kotijoukkue ensimmäistä kertaa johtoon, maalintekijänä Kasperi Halme. Kuitti tuli kuitenkin jo minuutin päästä, kun kauniin sommitelman päätteeksi Antti-Pekka Ruohola pääsi Joonathan Hynnisen syötöstä merkkauttamaan kauden ensimmäisensä. Jakson lopussa kotijoukkueen virhetili oli täynnä, mutta kympeille ei päästy millään. Sen sijaan GFT pääsi iskemään kolme minuuttia ennen summeria taukotilanteeksi 4-3.

Toinen jakso alkoi räväkästi, Jaakko Ahokas katkaisi poikittaissyötön ja tarjoili Säteelle tyhjiin, kun peliä oli pelattu vain kahdeksan sekuntia. Muutamaa minuuttia myöhemmin Make viimeisteli hatullisen täyteen komealla nostolla molarin yli, syötön lähetti Loiske Lahtinen. Se olikin valitettavasti vieraiden viimeinen maali kovassa Espoon illassa. Virhetili täyttyi ja ajassa 30:58 vihellettiin kuudes virhe ja pallo 10m pisteelle. Arvola laukoi pallon varmasti maaliin, jättäen Hakulisen vaille mahdollisuuksia. 40 sekuntia myöhemmin tuli kylmä suihku, kun Arvola passasi ja Saari palautti kotijoukkueen johtoasemaan. Juuri ennen, kuin vierailijat ehtivät ottaa reikäpaidan kentälle, lisäsi Eetu Kaikkola kotijoukkueen johdon kahteen maaliin, 7-5. Reikäpaita-peli ei oikein tuottanut vaarallisia maalipaikkoja, muutamia vetoja lukuunottamatta. Sen sijaan Arvola riisti pallon pari minuuttia ennen loppua ja viimeisteli hattutempun.
Kovasta taistelusta huolimatta Espoolaiset olivat juuri tuon kolmen maalin verran parempia. Kuten todettu aiemminkin, pystytään etenkin kärkijoukkueita vastaan tappelemaan pisteistä erinomaisesti. Tänään ei vaan riittänyt.
Reilun viikon päästä haetaan pisteitä Tampereen länsipuolelta, kun vastassa on PP/70.