Futsalliigan pudotuspelit alkoivat Ilves FS:n osalta Espoossa lauantaina 16.3. Golden Futsal Teamin vieraana. Tiukan kamppailun jälkeen Ilves otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan loppunumeroin GFT – Ilves FS 2-3 (2-3).

Ottelun avausmaali tuli jo kolmen minuutin pelin jälkeen, kun GFT-ikoni Panu Autio siirsi kotijoukkueen johtoon. Rafael Giorgio tasoitti ottelun Antti Teittisen syötöstä vain minuutin kuluttua avausmaalista. Seitsemän minuutin kohdalla Teittisen tarkka laukaus vei Ilveksen ensi kertaa johtoasemaan. Syötön Teittiselle tarjoili Ilves-kapteeni Tomi Lahtinen. GFT tuli tasoihin ajassa 13.18 Otto Jukon maalilla. Ilves taisteli itsensä uudelleen johtoasemaan pari minuuttia myöhemmin, kun Jaakko Ahokkaan kaukolaukaus kimpoili maaliverkon perille. Syöttöpiste maaliin merkittiin Teittiselle. Enempää maaleja ei ensijaksolla nähty, joten tauolle lähdettiin 2-3 vierasjohdossa.

Toinen jakso alkoi odotetusti GFT:n hallinnassa ja kotijoukkue saikin luotua jokusen maukkaan maalipaikan, jotka Ilves-vahti Akseli Syrjälä kuitenkin torjui. Toinen jakso jatkui Ilveksen tarkalla puolustuspelillä yli puolivälin vihreäpaitojen jatkaessa sitkeästi maalin johtoasemassa. Kolme minuuttia ennen peliajan loppua GFT aloitti 5vs4-pelin ilman maalivahtia. Erikoistilanne tuotti maalivahti Syrjälälle Ilves-maalilla lisätöitä, mutta ei lisämaaleja. Loppusummerin soidessa pääsivät tamperelaiset juhlimaan 2-3 vierasvoittoa.

Ilves johtaa nyt puolivälieräsarjaa voitoin 1-0. Välieräpaikkaan tarvitaan kolme voittoa. Ottelusarja jatkuu jo huomenna sunnuntaina 17.3. klo 16 ja pelipaikkana on jälleen Espoon Opinmäki. Tampereelle ottelusarja siirtyy la 23.3. klo 14. Ilves pelaa omat puolivälierien kotiottelut Tesoman Palloiluhallissa, jossa pelataan myös tarvittaessa neljäs puolivälierä su 24.3. klo 14. Mikäli ottelusarja venyy viidenteen peliin, se pelataan GFT:n kotikentällä ke 27.3 klo 19.