Kuva: Leo Hynninen

 

Lauantaina kohtaavat Kauppi Sports Centerillä kaksi suomifutsalin menestyneintä seuraa: Ilves FS ja GFT. Ottelu toimii erinomaisena tilaisuutena juhlistaa kahden merkittävän Ilves FS pelaajan nimeämisenä Ilves FS Hall of Fameen.

Aiemmin Ilves FS Hall of Fameen ovat nimityksen saaneet #1 Juha-Pekka Torvinen ja #2 Tiina Pöyry. Ilves FS Hall of Fame nimityksellä halutaan nostaa esiin merkittävän Ilves FS uran tehneitä pelaajia, ja tallentaa heidän saavutuksensa Ilves FS historiaan.

Ilveksellä on iso kunnia saada nimetä tähän ryhmään mukaan #3 Mira Teittinen ja #4 Antti Teittinen. Molemmat Teittiset ovat pelanneet massiiviset urat Ilveksessä ja olleet mukana kaikissa Ilves FS miesten ja naisten voittamissa futsalin Suomenmestaruusjoukkueissa. Mira toimi koko Ilves-uransa ajan joukkueen kapteenina ja Antti toimi myös pitkään miesten edustusjoukkueen pelaajavalmentajana, vaikuttaen oman pelaamisen ohella monien nykyisten huippupelaajien kehitykseen.

Ilves haluaa kutsua otteluun ilmaiseksi paikalle kaikki Miran ja Antin kanssa Ilves FS paidassa pelanneet pelaajat seuraamaan juhlallista hetkeä. Ottelun puoliajalla otetaan kentällä ryhmäkuvat, johon halutaan mukaan mahdollisimman monta Miran ja Antin pelikaveria.

Ilves FS – GFT la 9.3. klo 16:00 Kauppi Sports Center. Hall of Fame seremoniat ottelun alussa.

Ilves FS Hall of Fame #4 Antti Teittinen

Ilves FS:lla on kunnia saada nimetä Ilves FS Hall of Fame pelaaja #4 Antti Teittinen.

Antti “Tessu” Teittinen on lajilegenda vailla vertaa. Tessu aloitti Ilveksen futsaljoukkueessa silloin, kun joukkue nimettiin ensimmäistä kertaa Ilvekseksi (sitä ennen Duck Park Rangers FC, DPR FC) vuonna 2001. Sekä jalkapalloa että futsalia pelannut Tessu kärsi urallaan pahan loukkaantumisen, jonka jälkeen futsal alkoi kiinnostaa entistä enemmän n. vuonna 2008.

20 vuoden uran Ilveksessä tehnyt Tessu ehti olla mukana seitsemässä Suomenmestaruuteen päättyneessä kaudessa sekä pelaajana että pelaajavalmentajana. Futsalkipinän Tessulle sytyttänyt Ilves FS:n ja maajoukkueen entinen päävalmentaja Jouni Pihlaja kiteytti Teittisen pelaajana seuraavasti:

”Valmentajalle hyvä ja tunnollinen valmennettava, joka näyttää kentällä omalla toiminnallaan esimerkkiä. Vaativa itselleen ja muille. Johtava pelaaja.”

Tessua pitkään Ilveksessä valmentanut Petteri Pulkkinen nosti myös kovan työnteon Tessun vahvuutena esille:

” Tessu on ollut pelaajana valmis tekemään paljon töitä. Kovaan kuntoon ja taitoon hän perustan pelaajana rakensi. Pelivuodet lisäsivät ymmärrystä taktiikoista ja pelin monimuotoisuudesta.

Tessulla oli alusta asti ymmärrys ja kiinnostus erikoistilanteiden merkityksestä futsalissa. Tätä polkua hän edelleen kiinnostuneena käy eteenpäin ja pyrkii löytämään sieltä kilpailuetua.

Tessu on saanut futsalilta paljon ja ollut monessa mukana. Nyt futsal antaa takaisin ja valinta on hieno muisto pelivuosista.

Onnea Tessu!”

Antti Teittinen, mitkä ovat parhaat muistosi Ilves FS vuosistasi?

”Kiitos valinnasta. Mieleenpainuvia Ilves-hetkiä lienevät toki mestaruudet, eritoten pelaajavalkkuna. Arkisia hyvän mielen hetkiä olivat aina ne, kun keksi jonkun uuden jutun pallon kanssa.

20 vuoden ajalta jäi mieleen monia persoonia. Futsalesittelyn sain Jouni Pihlajalta. Olli Terho taivutti kunnolla mukaan. Vuosien varrella opin Juha-Pekka Torvisen klassiset kuviot ja Timur Inapshban spontaanit liikkeet. Sain juosta Petteri Pulkkisen prässiä ja pohtia Jaakko Laitisen kanssa käytännöllisyyttä. Intensiivisimmät analyysit kuulin Kari Korpelalta. Isosydämisin Ilves oli Jussi Lahtinen. Vuosikaudet taustalla kantoi Jorma Kariluoma.  Moni muu, jonka haluaisin mainita jää tässä mainitsematta. Näissä puitteissa tutustuin myös rakkaaseen pelaaja #3:seen ja maailman parhaan äitini tuki on ollut korvaamaton.

Kiitos kaikille – kaikesta!”

Ilves FS – GFT la 9.3. klo 16:00 Kauppi Sports Center. Hall of Fame seremoniat ottelun alussa.

Ilves haluaa kutsua otteluun ilmaiseksi paikalle kaikki Miran ja Antin kanssa Ilves FS paidassa pelanneet pelaajat seuraamaan juhlallista hetkeä. Ottelun puoliajalla otetaan kentällä ryhmäkuvat, johon halutaan mukaan mahdollisimman monta Miran ja Antin pelikaveria.

Tiensuu jatkosopimukseen
Ilves FS Hall of Fame #3 ja #4