Kuvat: Tuukka Nyström

Ilves FS kapteeni Akseli Tiensuu on allekirjoittanut jatkosopimuksen kaudesta 2024-2025. Ilvekseen viime kaudeksi palannut Tiensuu oli yksi tärkeimmistä tekijöistä Ilveksen vahvalla kaudella.

Joukkueen kapteenina toiminut Tiensuu teki kaudella 9+9 tehot ja oli kokonaisvaltaisesti Ilveksen parhaita pelaajia kaudella. Kokenut kapteeni oli tärkeässä roolissa kasvattamassa Ilveksen nuoria pelaajia futsalpelaajan poluilla eteenpäin.

Upeaa Akse, olet myös ensi kaudella Ilves FS:n kantavia voimia Futsal-Ykkösessä. Mitä jäi päällimmäisenä mieleen kaudesta 2023-2024?

Kaudesta 2023-2024 jäi päällimmäisenä mieleen se, että vaikka olimme sarjassa vasta kuudensia, näytimme voivamme voittaa kenet tahansa sarjassa. Lähdimme liikkeelle nuorella ja täysin uudella joukkueella, ja oli hieno nähdä miten joukkue kehittyi kollektiivisesti, ja niin ikään yksilötasolla monet ottivat isoja askeleita, paitsi pelaajat mutta myös intohimoinen valmentajamme Jussi (Nyström).

Mitä odotat Ilvekseltä kaudelta 2024-2025?

Kaudelta 2024-2025 en odota vähempää kuin nousua futsalliigaan. Kuluneelta kaudelta otamme mukaan pelimme hyvät asiat, kuten aggressiivisen prässin ja rohkeankin pallon pitämisen. Kehityskohteet löytyvät muun muassa 1 vs 1 puolustamisessa sekä viimeistelyssä. Lisäksi viime kauteen verrattuna tarvitsemme tasaisuutta peliesityksiin, mitä varmasti saadaan aikaan ihan jo sillä että nuorille pelaajillemme saadaan lisää kilometrejä alle.”

Ilveksellä oli todella nuori joukkue menneellä kaudella. Keneltä odotat erityisesti läpimurtoa kaudella 2024-2025?

Läpimurtoa voidaan odottaa moneltakin pelaajaltamme. Esimerkiksi Tuomas Salinas näytti etenkin loppukauden puolella olevansa todella vikkelä 1 vs 1 haastaja, ja odotan häneltä ensikaudella enemmänkin maaleja.

Lisää sopimusuutisia tullaan julkaisemaan tulevilla viikoilla.

Kainulainen jatkaa Ilveksessä
Ilves FS Hall of Fame -Antti Teittinen-