Ilves FS miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtajana aloittaa Ilves FS seuraajille tuttu nimi, Petteri Tyni. Valtavan uran Suomi-futsalin parissa tehnyt Tyni tunnetaan hyvin futsalpiireissä erityisesti media-alan tekemisestään ja huikeasta työmoraalistaan niin Ilves FS:n kuin maajoukkueen taustoissa.

Pari kautta futsalympyröistä poissa ollut Tyni on seurannut tarkasti Ilves FS:n uutta nousua ja haluaa tulla nostamaan joukkuetta ylöspäin.

Petteri Tyni, olet tunnettu futsaltoimija ja pitkäaikainen Ilves FS tekijä ja on hienoa saada sinut mukaan joukkueeseen. Mitkä ovat parhaat futsalmuistosi?

”Elämäni parhaat muistot liittyvät futsaliin, tietysti perheen jälkeen. Ilveksen mestaruusputki ei ollut vain mestaruusputki, vaan se oli tarina ystävyydestä, rakkaudesta futsaliin ja kovaa työntekoa ja hyvät tyypit saivat aikaan uskomattoman menestysputken. Se oli hienoa aikaa ja vieläkin soittelen Jorma Kariluomalle ja Kari Korpelalle. Jorma (KIITOS!) aikanaan antoi mahdollisuuden toteuttaa itseään Ilveksen mukana ja sain luoda ja kokea kaikenlaista hienoa.”

”Ilveksen myötä sain myös kunnian edustaa Suomea ja auttaa Suomen futsalmaajoukkuetta menestymään. Sekin tarina on poikkeuksellisen hieno muisto, kun rakensimme ensin Jouni Pihlajan (KIITOS! ) kanssa ja sitten Mico Marticin kanssa tarinan, jonka huipentuma oli EM-lopputurnaus. Kaikki puhalsivat yhteen hiileen ja joukkueen yhteishenki oli loistava.”

”Kaiken hyvän taustalla on myös pettymyksiä ja nekin muistaa nyt jälkeenpäin hienoina hetkinä, ollapa elossa ja kokea futsalin koko tunteiden kirjo.”

Toimit pitkään Ilves FS taustoissa joukkueen voittaessa mm. viisi perättäistä suomenmestaruutta. Nyt Ilves on Futsal-Ykkösessä. Millä mietteillä lähdet tulevaan kauteen joukkueenjohtajana?

”Paluu futsalin pariin ja pukukoppien hienhajuiseen tunnelmaan ja pitkille bussireissuille, mikäs sen parempaa. Kaikki alkaa työnteosta yhdessä. Kun asioita tehdään määrätietoisesti ja kärsivällisesti, se joskus palkitsee ja on kivaa. Tuntui siltä, että veri vetää jälleen pienen huilitauon jälkeen futsalin pariin. Tavoitteena on auttaa joukkuetta menestymään pienillä jokapäiväisillä teoilla, kuten keittää joukkueelle kahvit pukukoppiin. Ensimmäinen asia uutena joukkueenjohtajana on soittaa Jormalle ja kysyä vinkkejä. Odota soittoani Jorma!”

Vahvistetut Ilves FS taustat kaudella 2023-2024:
Päävalmentaja: Jussi Nyström
Joukkueenjohtaja: Petteri Tyni
Manageri: Matti Anttonen

Sampo Ala jatkaa Ilveksessä myös kaudella 2024.25
Nystöm jatkosopimukseen