Kuvat: Tuukka Nyström

Ilves FS:n päävalmentajana ensi kaudelle jatkaa Jussi Nyström. Kausi 2023-2024 oli futsalmaajoukkueen valmennustiimiin kuuluvalle Nyströmille ensimmäinen päävalmentajana ja vahvan debyyttikauden jälkeen Nyström oli seuran ykkösvaihtoehto jatkamaan päävalmentajana.

Ilves FS:n miesten joukkueen seuraavien vuosien tavoitteena on nostaa joukkue takaisin Futsal-Liigaan ja Nyströmin kanssa viime kaudella aloitettu projekti on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Viime kauden tavoite oli varmistaa vahvalla pelillä paikka nousijajoukkueena Futsal-Ykkösessä, ja siinä onnistuttiin. Seuraavien kausien tavoite on kehittää nuoren joukkueen peliä entisestään ja vahvistaa joukkueen taustoja.

Upeeta Jussi Nyström, että jatkat kaudella 2024-2025 Ilves FS miesten päävalmentajana. Viime kaudesta tuloksena oli Futsal-Ykkösen kuudes sija. Mitä kaudesta jäi päällimmäisenä mieleen?

”Viime kaudesta jäi päällimmäisenä hyvät fiilikset, vaikka veto hieman loppuikin kesken ja tuloksena oli kuudes sija. Meillä oli nuori joukkue ja uusi valmentaja, siihen peilaten kausi oli mielestäni mallikas. Erityisesti pelaajien kehittymistä oli hieno seurata, nyt yhteistä matkaa on kauden verran takana, joten odottavaiset fiilikset tulevaan!”

Minkälaisen joukkueen haluat Ilveksen ensi kauden joukkueen olevan?

”Tulevan kauden osalta pyrimme vahvistamaan niin taustoja, kuin tietysti pelaajistoa hieman. Meidän nuoreen runkoon halutaan liittää muutamia kokeneita pelaajia ja saada näin monipuolisuutta joukkueeseen. Ilves tulee jatkamaan samaa työtä mitä viime kaudella aloitettiin, haluan meidän prässäävän aktiivisesti ylhäältä ja olevan rohkeita omassa pallollisessa pelissä. Haluan että peliväline on meidän hallussa ja tätä kautta kontrolloida pelin kulkua.”

Futsal-Liigasta tippui AU ykköseen ja kakkosesta nousijajoukkueena ykköseen tulee mm. Tervakosken Pato. Minkälaisia uusia joukkueita sarjaan tulee ensi kaudeksi?

”Patolla on mielenkiintoinen projekti menossa ja seura on tehnyt hienoa työtä jo useamman vuoden. Sieltä löytyy itselleni useampia tuttuja naamoja niin taustoilta kuin kentältä, joten mielenkiinnolla odotan myös heidän edesottamuksia valtakunnallisessa sarjassa. AU tulee varmasti olemaan yksi Ykkösen kärkiseuroista tulevalla kaudella, heillä on nyt muutaman liigakauden verran kokemusta ja hyvä joukkue kasassa. Eiköhän tulevakin kausi tule olemaan melko tasainen kärjen osalta.”

Minkälaisilla odotuksilla Ilves FS lähtee kohti kautta 2024-2025?

”Ilves FS lähtee kohti tulevaa kautta positiivisin mielin. Töitä tehdään joukkueena, jotta kärkisijat ja näin ollen mahdollinen nousu liigaan ovat mahdollisia. Meillä on paljon hyviä nuoria pelaajia, joiden kehitystä on ollut mahtava seurata ja sillä tiellä halutaan jatkaa. Haluamme luoda kasvualustaa pelaajakehitykselle, harvalla seuralla on tällaista myllyä kuten meillä on Tampereella.”

Joukkuejohtajaksi tuttu nimi
Kainulainen jatkaa Ilveksessä