Jussi Nyström (oikealla) kättelee Ilves jalkapallojaoston toiminnanjohtaja Matti Anttosta sopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

Ilves on tekemässä uutta nousua futsalissa kohti tasoa, jossa Suomen menestyneimmän seuran kuuluukin olla. Iso osa nousun mahdollistamisessa on laadukas valmennus ja siinä Ilves tulee olemaan kaudella 2023-2024 vahva. Ilves FS miesten edustusjoukkueen päävalmentaja kaudella 2023-2024 on Jussi Nyström.

Nyström on Ilves futsalin seuraajille tuttu pelaaja. Useita futsalin SM-mitaleita urallaan voittanut Nyström kuului myös hopealle kaudella 2015-2016 sijoittuneeseen Ilves FS joukkueeseen. Tämän jälkeen Nyströmin mitaliputki on jatkunut Leijona/Akaa Futsalin riveissä, josta ura on vienyt futsalmaajoukkueen kokoonpanoon saakka.

Nyström on viime kausina toiminut futsalmaajoukkueen valmennustiimissä ja jatkaa tässä roolissa myös Ilves FS päävalmentajana toimiessaan. UEFA Futsal B tutkinnon suorittanut Nyström on innoissaan uudesta roolista:

”On upeaa päästä aloittamaan Ilves FS päävalmentajana. Projektin tavoitteena on palauttaa Ilves futsalissa sinne, minne se historiansa puolesta kuuluu. Minä haluan voittaa, taistella voitosta ja kontrolloida peliä ja tämä nälkä pitää näkyä myös pelissämme.”

Ilves jalkapallojaoston toiminnanjohtaja Matti Anttonen arvelee Ilveksen olevan uuden aikakauden alkumetreillä:

”Olen tuntenut Jussin jo pitkään pelaajana ja valmentajana ja tunnen, että olemme löytäneet täysin oikean ihmisen Ilves FS päävalmentajaksi. Jussi on aina näyttänyt kentällä valtavaa voitontahtoa ja se sama palo näkyy hänestä myös valmentajana. Olemme joukkueen kanssa uuden aikakauden alussa ja olen intoa täynnä tulevia kausia ajatellen.”

”Ilves tulee tarjoamaan todella kehittävän ympäristön futsalpelaajana kasvamiseen: harjoittelu- ja otteluolosuhteet ovat erinomaiset Kauppi Sports Centerissä ja ensi kauden valmennus tulee olemaan todella laadukasta Ilveksessä. Kun olosuhteet ovat kehittävät, ruokkii se myös pelaajien halua oppia. Olemme Nyströmin kanssa todella samoilla linjoilla pelaajakehityksen suhteen ja haluamme rakentaa joukkueen, jossa pelaajat kehittyvät kohti omaa potentiaaliaan. Samalla nostamme Ilvestä takaisin sinne, minne se kuuluu sekä urheilullisesti että seuran toiminnan kannalta.”

Ilves FS miesten edustusjoukkue pelaa kaudella 2023-2024 Futsal-Ykköstä. Joukkue sai paikan ykköseen kun Futsal Kakkosen sarjataulukossa edellä olleet ACE ja YIlves eivät ottaneet nousupaikkaa vastaan. Ilves FS tippui kahdessa kaudessa Futsal-Liigasta kakkosdivisioonaan, josta kurssi käännettiin viime kaudella takaisin valtakunnallisiin sarjoihin. Ilves FS on Suomen menestynein futsalseura suomenmestaruuksilla mitattuna sekä miehissä että naisissa. Ilves FS miehet ovat voittaneet SM-kultaa kahdeksan kertaa 2004, 2005, 2007, 2010, 2011, 2012, 2013 ja 2014 ja Ilves FS naiset ovat voittaneet SM-kultaa neljästi: 2014, 2015, 2016 ja 2017.

Lisätietoja Ilveksen futsaltoiminnasta: Matti Anttonen, matti.anttonen@ilves.fi, 041 444 5450

Kolme U19 maajoukkuepelaajaa Ilvekseen
Viimeinen rutistus Pirkkalassa