Ilves saa ensi kaudeksi nuorta voimaa Futsal-Ykkösen joukkueeseen. Kolme U19 maajoukkuepelaajaa siirtyy Ylöjärven Ilveksestä vahvistamaan Ilves FS joukkuetta. Kosti Lehto (2004), Tuukka Kruuti (2004) ja Otto Marjamäki (2005) ovat kaikki vahvasti mukana kilpailemassa paikoista U19 futsalmaajoukkueen historialliseen ensimmäiseen EM-lopputurnaukseen syyskuussa.

Futsalia päälajinaan pelaavat pelaajat olivat kaikki mukana Ilves FS kesätreeneissä ja osoittivat motivaatiollaan ja taidoillaan olevansa valmiita Futsal Ykkösen tasolle.

Lehto sai kesätreeneistä apua myös maajoukkuetapahtumiin: ”Ilveksen kesätreeneistä jäi hyvä fiilis. Niissä sai pidettyä pallotuntuntumaa kesällä, joka auttoi U19 maajoukkueen tapahtumissa. Niissä sai myös paremman kuvan Ilveksen toiminnasta, ja jonkilaisen käsityksen sai myös siitä mitä asioita pelaajilta halutaan kentällä ensi kaudella.”, kommentoi Lehto.

Kosti Lehto U19 maajoukkue

Kosti Lehto. Kuvaaja Kalevi Hämäläinen.

Lehto odottaa kaudelta mm laadukkaita harjoituksia: ”Odotan ensi kautta innolla. Uskon, että meillä hyvä ryhmä jalkeilla, joka pystyy hyvänä päivänä haastamaan minkä tahansa ykkösen joukkueen. Omat tavoitteet ensi kaudelle ovat kehittyä laadukkaassa ympäristössä, saada kovia pelejä ja tietysti auttaa joukkuetta menestymään parhaani mukaan. Omalta osalta armeija tulee häiritsemään tulevaa kautta, mutta tuskin liian paljon.

Kruuti nostaa esiin haastattelussa että kyseessä on ensimmäinen kerta kun hän siirtyy pois kasvattajaseurastaan YIlveksestä: ”Koko urani kun olen YIlveksessä pelannut, niin tietenki siirtyminen muualle on uutta ja jännää, mutta odotan innolla, että päästään treenaamaan yhdessä ja sitä kautta pääsee hyvin joukkueeseen mukaan.

Tuukka Kruuti

Tuukka Kruuti on valmiina ensi kauteen. Kuva Matti Anttonen

Ensi kaudesta on odottavaiset fiilikset uuden joukkueen sekä myös armeijan myötä, joka tietenkin vaikeuttaa treeneihin ja matseihin osallistumista. Kuitenkin uskon, että seuraavasta kaudesta tulee varmasti hyvä ja saadaan vietyä yhdessä joukkuetta eteenpäin.”, summaa Kruuti ensi kauden antia.

Marjamäki on kolmikosta nuorin ja pääsee ensi kauden pelaamaan ilman armeijakomennusta: ”Odottavaisilla mielillä ensi kauteen, uusi sarjataso ja uusi seura. Kiva päästä mittaamaan omaa tasoa astetta kovemmassa sarjassa. Mielenkiinnolla odotan uudessa seurassa pelaamista.

Otto Marjamäki. Kuvaaja Kalevi Hämäläinen

Päävalmentaja Nyström luottaa kolmikon tason riittävän Futsal-Ykköseen: ”Hienoa, että jätkät kokivat Ilveksen olevan paras paikka kehittyä pelaajana, vaikka kyselyitä oli liigastakin. Odotan, että kaikki kehittyvät kokonaisvaltaisesti futsalpelaajina ja näyttävät että myös fysiikkaa riittää Ykköseen.

Ilves FS miesten edustusjoukkue pelaa kaudella 2023-2024 Futsal-Ykköstä. Joukkue sai paikan ykköseen kun Futsal Kakkosen sarjataulukossa edellä olleet ACE ja YIlves eivät ottaneet nousupaikkaa vastaan. Ilves FS tippui kahdessa kaudessa Futsal-Liigasta kakkosdivisioonaan, josta kurssi käännettiin viime kaudella takaisin valtakunnallisiin sarjoihin. Ilves FS on Suomen menestynein futsalseura suomenmestaruuksilla mitattuna sekä miehissä että naisissa. Ilves FS miehet ovat voittaneet SM-kultaa kahdeksan kertaa 2004, 2005, 2007, 2010, 2011, 2012, 2013 ja 2014 ja Ilves FS naiset ovat voittaneet SM-kultaa neljästi: 2014, 2015, 2016 ja 2017.

Lisätietoja Ilveksen futsaltoiminnasta: Matti Anttonen, matti.anttonen@ilves.fi, 041 444 5450

Oskari Kainulainen siirtyy Ilvekseen Liikunnan Riemusta
Jussi Nyström Ilves FS päävalmentajaksi