Kahdella tappiolla kauden aloittanut Ilves sai vieraakseen Turun seudulta KF Kosovan. Viime hetken vahvistusten myötä saatiin kasaan riittävä ja tasokas nippu. Akseli Tiensuu ja Sampo Suonpää esiintyivät ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilves-paidassa. Maalinteon aloitti vieraat jo ennen, kuin kellossa oli pelattuna kolme minuuttia, vaikka yhtenä teemana oli parantaa päästettyjen maalien keskiarvoa, joka ennen tätä päivää oli 6. Tänään oltiin kuitenkin vahvoja korvien välissä ja vain puolitoista minuuttia myöhemmin aikaan saatiin kavennus Aippa Sulkon jalasta. Jakke Majamaa vei kotijoukkueen johtoon, kun puoliaikaa oli jäljellä reilu minuutti. Tauolle mentiin 2-1 johdossa.
Suht ohuella rosterilla ollaan tässä operoitu ja rosteri sen kun ohenee. Joonathan Hynninen loukkasi jalkansa jo reilu viikko sitten ja tänään heti ensimmäisellä jaksolla pois jäi Ali Al Zubeidi ja Joona Järvinen. Myös Veeti Lahtinen ja Sulkko joutuivat pelaamaan loppuun asti kipujen kanssa.

Toinen jakso alkoi räväkästi, Pate Toropainen liukui maalin edestä pallon pitseihin ja oltiin jo mukavasti kahden maalin johdossa. Pikku hiljaa alkoi kuitenkin näkyä merkkejä väsymyksestä ja sitä myötä myös virheitä alkoi tulla. 28 minuutin pelin jälkeen vieraat pääsivät kaventamaan maalin päähän. Neljä minuuttia ennen loppua tuli sitten se pimeä hetki, kun Kosova onnistui kahdesti, vain puolen minuutin välein. Edes aikalisä tasoitusmaalin jälkeen ei auttanut. Loppu haettiin lisämaaleja ilman maalivahtia, mutta vain Sampo Suonpää onnistui kertaalleen. Näin pisteet jäivät saamatta tälläkin kertaa, mutta oltiin selkeästi vahvempia ja valmiimpia taistelemaan pisteistä. Lopputulos 4-5.

Nyt jännitetään kuinka pahoja loukkaantumiset ovat ja aletaan kääntämään katseita keskiviikon derbyyn VehUa vastaan.