Ilves FS aloitti kauden 2019-2020 liigataipaleensa kotiottelulla somerolaista SoVo Futsalia vastaan sunnuntaina 29.9. Kauppi Sports Centerissä. Ottelu eteni lopulta jatko-otteluun, jonka jälkeen vierasjoukkue poistui kentältä voittajana lukemin Ilves FS – SoVo 5-7jo 5-5 (2-3). Ilves sai näin avausottelustaan yhden pisteen saaliikseen.

Jo heti ensimmäinen puoliaika osoitti huhut siitä, että Ilveksen joukkue olisi jotenkin radikaalisesti heikentynyt tälle kaudelle perättömiksi. Joukkue pysyi hyvin tulivoimaisen SoVon tahdissa mukana. Avausmaalin teki Ilveksen Antti Teittinen suoraan rajapotkusta jo pelin ensimmäisellä minuutilla. SoVo tuli tasoihin Gesim Vocan 6 metrin rangaistuspotkulla vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen. Reilun 8 minuutin kohdalla Juha-Pekka Torvinen vei Antti Teittisen nappisyötöstä Ilveksen uudelleen johtoasemaan, jonka SoVon Eetu Kauria kuittasi lähes välittömästi. Aivan ensi jakson viime minuuteilla Arber Istrefi vei vierasjoukkueen ensi kertaa johtoon ja tauolle mentiin 2-3 lukemissa.

Toisen jakson alussa SoVon kapteeni Juho Petterson vei somerolaiset jo kahden maalin karkumatkalle ja tässä vaiheessa kotiyleisössä pelättiin jo isäntäryhmän taipuvan. Mutta Ilves vain sisuuntui entisestään ja Antti Teittinen kavensi Riku Partalan esityöstä lukemat 3-4:ään ajassa 24.23. Hieman ennen toisen jakson puolta väliä SoVon Arber Istrefi hankki suunsoitosta punaisen kortin ja Ilves pääsi pelaamaan ylivoimapeliä. Ylivoima tuotti 4-4 tasoituksen Riku Partalan maalilla, syöttäjänä kunnostautui Teittinen. Ajassa 33.35 Teemu Lammi vei vieraat jälleen johtoon. Ilves aloitti heti maalin jälkeen 5vs4 -ylivoimapelin ilman maalivahtia tasoituksen toivossa. Lopulta ylivoimasahaus toi toivotun tuloksen, kun Juha-Pekka Torvinen onnistui 5-5 tasoituksessa. Syöttäjänä oli jälleen Teittinen. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, joten ottelu siirtyi jatko-ottelun molempien joukkueiden hankittua jo yhden sarjapisteen takataskuun. Tasaisen jatko-ottelun viimeisellä minuutilla SoVon Mergim Bushi iski ottelun voittomaalin ja Valdrin Rashica pääsi vielä kuittamaan vieraille tyhjään maaliin 5-7 voittonumerot jatko-ottelun jälkeen.

Uudistunut Ilves nappasi heti ensimmäisessä ottelussaan pisteen yhdeltä sarjan ennakkosuosikkijoukkueelta SoVolta, mikä antaa varmasti itseluottamusta joukkueelle tulevaan kauteen. Seuraava ottelu Ilveksellä on ensi lauantaina 5.10. klo 16, jolloin Kauppi Sports Centeriin tulee vastustajaksi vahvan ryhmän itselleen koonnut sarjanousija Tornion Palloveikot.