Ilves FS onnittelee päävalmentaja Matti Anttosta, joka viettää tänään 40 v syntymäpäiviään.

Onnea merkkipäiväsi suhteen Matti! Millä tunnelmin otat vastaan nelikymppiset?

-Kiitokset onnitteluista! On hieno hetki täyttää 40-vuotta kun sain eilen yhden parhaista syntymäpäivälahjoista maajoukkueen saavuttaessa pitkäaikaisen unelmansa arvokisapaikasta. Onnea futsalmaajoukkueelle!

-Nyt kun itselläni tulee neljäkymmentä vuotta täyteen, koen olevani henkisesti vahvempi kuin koskaan. Olen huomannut kehittyneeni tällä osa-alueella viimeisten viiden vuoden aikana merkittävästi. Viiden vuoden aikana olen yhä vahvemmin toiminut kouluttajatehtävissä, edennyt työurallani erilaisten tiiminveto- ja kehittämistehtävien pariin ja perhepuolella päässyt kokemaan isän elämää viimeisten kolmen ja puolen vuoden ajan. Koen että kaikki nämä roolit futsalissa, töissä ja perheen parissa ovat ajoittain koetelleet henkistä jaksamistani, mutta samalla kasvattaneet henkistä kapasiteettiani monipuolisesti. Samalla olen päässyt tutustumaan moniin uusiin henkisen puolen työkaluihin ja menetelmiin, joita olen hyödyntänyt eri rooleissa. Kasvaneen henkisen kapasiteetin kanssa on hyvä lähteä katsomaan mitä seuraavat 10 vuotta tuovat tullessaan. On hienoa nähdä että esim. Italian futsalin Serie A2:ssa pelaa kohta 54-vuotta täyttävä Marcio Brancher, joka iskee tärkeitä maaleja joukkueelleen. Ikääntyminen on monella tapaa asennoitumiskysymys.

Sinulla on meneillään jo 13 kausi Ilveksen futsaltoiminnassa, kerrotko miten päädyit Ilvekseen ja mitä kaikkea näihin 13 kauteen mahtuu?

-Olin pelannut kolme kautta Futsal-Liigaa Sääksjärven Loiskeessa kun sain mahdollisuuden tulla näytille Ilves FS edustusjoukkueeseen vuonna 2008. Ilveksellä oli takanaan yllättävän heikko kausi, jossa joukkue taisteli neljän perättäisen mitalikauden jälkeen jopa putoamista vastaan. Petteri Pulkkinen oli noussut pelaajasta päävalmentajaksi ja joukkue haki uusia pelaajia riveihinsä. Pääsin mukaan joukkueeseen ja siitä käynnistyikin uusi menestysjakso Ilves FS historiassa, jossa on ollut hienoa olla mukana.

-Ehdin olla pari vuotta pelaajan mukana kun Ilveksessä oli ensimmäinen futsaliin keskittyvä juniorijoukkue aloittamassa harjoituksensa Kari Korpelan vetämänä. Sitä ennen seurassa oli ollut vain miesten edustusjoukkue ja nyt seuran taustaorganisaatiota haluttiin kasvattaa futsaltoiminnan kehittämiseksi ja laajentamiseksi. Ilves FS joukkueenjohtajana toiminut Jorma Kariluoma kysyi kiinnostaisiko minua tulla mukaan kehittämään toimintaa yhdessä seuran jalkapallojaoston kanssa. Tartuin silloin 29-vuotiaana innolla haasteeseen.

-Toimin lopulta 6 kauden ajan Ilveksen futsalvastaavana ja se oli todella opettavaa aikaa. Pääsin näkemään läheltä miten ammattimaistuva Ilveksen jalkapallojaosto vei omaa toimintaansa vauhdilla eteenpäin ja kopioin siitä sopivimmat asiat meille mukaan futsaliin. Ilves FS voitti 6 kauden aikana varmaan parikymmentä SM-mitalia eri sarjoissa ja cupeissa ja toimimme monella tapaa pioneeriseurana huippufutsalin eteenpäinviemisessä, futsalin junioriputken kehittäjänä, futsalin grassroots-toiminnassa sekä jalkapallon ja futsal-toiminnan yhteensovittajana.

-Pelaajana ja futsalvastaavana toimimisen lisäksi olen ehtinyt toimia Ilveksessä mm. Ilves ry:n hallituksen jäsenenä, päävalmentajana (Ilves FS Akatemia, Futsal-Ykkönen 2015-2016), joukkueenjohtajana (Ilves FS naiset), juniorivalmentajana (Ilves FS 03), maalivahtivalmentajana (Ilves FS naiset), turnauspäällikkönä (mm. B- ja C- SM-lopputurnaukset, UEFA Futsal Main Round 2013, Futsalin U19 EM-karsintaturnaus), videoanalytikkona (Ilves FS miehet), kirjanpitäjänä (Ilves FS naiset) ja monessa muussa haalari-roolissa, joten paljon hienoja kokemuksia ja muistoja olen saanut viimeisten 13 kauden aikana.

Ilves FS miehillä kausi huipentuu karsintaotteluihin PJK:ta ja AU:ta vastaan, millä mielin lähdette seurahistorian tärkempiin luettaviin otteluihin?

-Tässä tulee pitkälti mieleen ne ajat kun tulin mukaan Ilves-toimintaan 13 vuotta sitten. Silloin takana oli heikko kausi ja kaikki halusivat näyttää että Ilves FS kuuluu takaisin huipulle. Meillä on nyt vastaavasti näytön paikka edessä. Kaikki on yhä omissa käsissämme, emmekä tarvitse ihmetekoja otteluissa, mutta meidän täytyy näyttää että saamme paineen alla haettua rennon tekemisen pelaamiseemme, ja sitä kautta pääsemme kentällä näyttämään omaa parasta osaamistamme jäljellä olevissa otteluissa.

-Olemme päässeet historiassa monta kertaa pelaamaan kovia pelejä keväällä ja on hienoa olla jälleen kerran mukana kevään tärkeissä peleissä. Moni ei pääse koskaan pelaamaan näin kovilla panoksilla olevia otteluita. Tämä on mahdollisuus ja kasvun paikka koko joukkueelle. Nyt on aika näyttää miltä joukkuepeli näyttää, miten tehdään yhdessä asioita yhteisen päämäärän eteen ja olla valmiina laittamaan itsemme täysillä likoon yhteisen edun nimissä. Ne joukkueet, jotka onnistuvat tässä parhaiten, ansaitsevat liigapaikan ensi kaudelle.

Suuret panokset Pirkkalassa
Liigakarsinta alkoi tappiolla