TPK – Ilves 6-2 (2-1)

Ottelu alkoi hieman hermostuneesti ja kotijoukkue sai paremmin pelistä kiinni. Vähitellen myös Ilves pääsi paremmin mukaan, mutta maalintekopaikkojen luominen tuotti vaikeuksia uhrautuvasti pelanneen kotijoukkueen maalille.
Maalinteon aloitti Turkulaiset jo pelikellon näyttäessä 2.41, maalintekijänä Teemu Arponen, joka ohjasi pallon lähietäisyydeltä ohi Jere Myllykankaan. Pelin parantuessa myös Ilves pääsi hätyyttelemään kotijoukkueen maalia ja ajassa 11.18 Viltsu Mäkinen pamauttikin numerot tasoihin. Kauaa ei kuitenkaan kulunut, kun Tuomas Hakala siirsi kotijoukkueen jälleen johtoon. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Toisella jaksolla peliä saatiin entistä enemmän painettua Turkulaisten päähän ja vetojakin aikaiseksi, mutta naapuri blokkaili hyvällä prosentilla laukauksia. Ja kuten niin monesti, jos et itse tee, niin kaveri tekee. Ajassa 27.23 KP Koivunen lisäsi johdon kahteen maaliin. Erikoistilanteissa ei tänään onnistuttu, vaikka monesti niistä on saatu luotua paikkoja. Vaikka kavennusmaali tulikin kulmasta, tekijänä jälleen Viltsu.
Tiedossa oli, että kaverilta löytyy vahva pivot, jolle palloa pelataan paljon ja aika painimista peli olikin. Lähes 35 minuuttia pystyttiin pitämään Joona Forsström kurissa, kunnes helähti, kotijoukkue jälleen kahden maalin johtoon. Lopussa lisämaaleja haettiin ilman maalivahtia, mutta kunnon paikoille ei oikein päästy. Sen sijaan kotijoukkue rankaisi kahdesti, ensin Miikka Hurme ja ottelun viimeisen puttasi tyhjiin Iiro Fager.
Numeroiden valossa ruma lopputulos ja vaikka pelistä löytyy hyvääkin,
on myönnettävä, että kaveri oli paremmalla asenteella ja peli-ilolla liikkeellä, mikä näkyi myös tuloksessa.
Yläprässillä on saatu aiemmin luotua tarvittava määrä maalipaikkoja ja erikoistilanteista myös, mutta tänään niissä ei onnistuttu.

Matti Anttonen 40v
TPK - Ilves FS liigakarsinta