Joskus tulee kausia, jolloin syystä tai toisesta valmentaja vaihtuu toiseen, eikä siinä sinänsä ole mitään ihmeellistä. Meneillään oleva futsalkausi on ollut siinä määrin vaikea, että henkilökohtaisista syistä, liittyen meneillä olevaan pandemiaan, on jo kolme vetovastuussa ollutta valmentajaa joutunut jäämään pois vahvuudesta. Ensin Antti Teittinen, sitten Aki Lehtinen ja nyt viimeisenä Ilveksen naisten joukkueesta avuksi tullut Jussi Jusell keskittyy loppukauden naisten- ja junnujen valmentamiseen.
Kaikille tuttu mies kuitenkin hyppää peräsimeen, kun Matti Anttonen ottaa vetovastuun. Kauden ajan 2010-2016 Ilveksen futsalvastaavana toiminut Anttonen on ollut keskeisessä roolissa kasvattamassa Ilves FS perhettä menestyksestä tinkimättä. Anttonen on ollut mukana mm. perustamassa Ilves FS naisten joukkueen ja valmensi kaudella 2015-2016 Futsal Ykkösessä pelanneen Ilves FS Akatemian Futsal-Liigakarsintoihin asti. Anttonen on toiminut viime vuosina Palloliitossa futsalkouluttajana. Aisaparikseen Anttonen saa jo vuosien ajalta tutun Anssi Mäkisen, joka hyppää myös mukaan valmennusryhmään.

Kuurojen maajoukkueen eli mambojen päävalmentajana toimiva Anttonen odottaa innolla loppukauden kattavaa pestiä, ” Pääsin vetämään joukkueelle ensimmäiset treenit ja näen pelaajissa ja pelissämme paljon positiivisia asioita, jotka tulemme valjastamaan joukkueen vahvuuksiksi loppukauden ajaksi. Futsal-Liigassa on vielä monta kierrosta jäljellä ja lähdemme kiteyttämään joukkueen peliä tapahtuma kerrallaan sille tasolle, josta kauden aikana on nähty välähdyksiä. Ilves FS on pelannut kauden parhaat pelinsä kärkijoukkueita vastaan ja otteisiin kaivataan yhtenäistä näkemystä ja varmuutta, ne saamme varmasti tuotua peliimme mukaan.

Ilves FS on nyt aloittanut loppukauden mittaisen yhteisen matkan työhaalarit päällä ja rinta täynnä intoa. Tästä on hyvä jatkaa joukkueen kehittämistä. ”

Erityisen tärkeää on se, että treenit ja joka pelin johtaa valmentaja. Jo puolen kauden ajan osan treeneistä on joutunut vetämään kapteenisto ja jokusen pelinkin. Ei mikään ideaali tilanne, vaikka kapteenisto on tilanteen tyylikkäästi hoitanutkin.
Nyt kun pelaajat saavat keskittyä vain omaan työhönsä, niin keskittyminen varmasti pysyy kasassa kaikilla paremmin. Ja sitä kautta pystytään säilyttämään fokus päätössummeriin saakka.

Ilves vaeltaa pohjoiseen
Riemu kiri lopussa