Miesten futsalmaajoukkue avaa uuden vuoden Eerikkilässä 6. – 8. tammikuuta järjestettävällä leirillä. Mukana on myös kolme Ilves-peluria eli Akseli Tiensuu, Jaakko Ahokas ja Lassi Lintula.

Päävalmentaja Mićo Martić on nimennyt leirille ryhmän, jossa uusia nimiä on poikkeuksellisen paljon. Leirin yksi painopistealueista onkin juuri uusien pelaajien ajaminen sisään maajoukkueympyröihin.

– Tämä oli minusta ainutlaatuinen mahdollisuus kutsua uusia pelaajia tarkkailtaviksi. Kaikki uudet nimet ovat ansainneet tämän mahdollisuuden liigaotteluiden hienojen suoritusten perusteella, Martić totesi.

Samaan hengenvetoon Martić painottaa, että mitään dramaattista muutosta futsalmaajoukkueen pelaajaryhmään ei ole tiedossa. Mahdollinen muutos tapahtuu vähitellen.

– Kutsua vaille jäivät nyt sellaiset pelaajat kuin Antti Teittinen, Juhana Jyrkiäinen, Jani Korpela, Jarmo Junno ja Sergei Korsunov, jotka ovat ehdottomasti edelleen osa parasta joukkuettamme. Jukka Kytölä ja Miika Hosio puuttuvat myös johtuen velvoitteista seurajoukkueelle Italiassa.

Panu Autio ja Mikko Kytölä sen sijaan ovat mukana, koska tarvitsen heitä mittariksi tulokkaille.

Martić muistuttaa myös, että osa nyt mukaan kutsutuista pelaajista ovat kuitenkin tuttuja maajoukkueympyröistä jo aiemmin. Pelaajat kuten Lassi Lintula, Ville Uimaniemi, Tuukka Pikkarainen ja Miikka Hurme eivät ole ensimmäistä kertaa mukana.

– Osalle maajoukkue ei tosiaan ole uusi asia – muut saavat nyt mahdollisuuden näyttää osaamistaan maajoukkueympäristössä. On ilman muuta selvää, että uutta voimaa on tulossa ja suomalaisen futsalin on katsottava myös tulevaisuuteensa.

Leirin suhteen odotukset ovat korkealla.

– Odotan hienoa leiriä ja paljon positiivisia uutisia uusien kandidaattien osalta. Lisäksi maalivahdit Juha-Matti Savolainen, Antti Korsumäki ja Aleksi Pennanen tulevat tekemään kovasti töitä maalivahtieksperttimme Dušan Matićin kanssa.

Pelaajat leirille:
Maalivahdit (3):
Antti Koivumäki GFT
Aleksi Pennanen PP-70
Juha-Matti Savolainen KaDy
Kenttäpelaajat (14):
Jaakko Ahokas Ilves FS
Panu Autio GFT
Miikka Hurme Leijona Futsal
Tero Intala KaDy
Mika Jussila Leijona Futsal
Matti Jussila Mad Max
Justus Kunnas Mad Max
Aleksi Kylmälä Sievi FS
Mikko Kytölä KaDy
Lassi Lintula Ilves FS
Tuukka Pikkarainen FC Kemi
Akseli Tiensuu Ilves FS
Ville Uimaniemi FC Kemi
Gesim Voca SoVo

LeiF ja JoSePa viikonlopun vieraat
GFT juhli joulun alla