Ilves FS pelasi kauden toisen liigapelinsä lauantaina 5.10. Kauppi Sports Centerissä. Vieraana ollut Tornion Palloveikot oli Ilvestä taitavampi ja vei voiton lukemin Ilves FS – ToPV 1-4 (1-2).

Ottelun alkuminuutit oli Ilvekselle turmiolliset, sillä ToPV iski heti parin minuutin pelin jälkeen. Italo Basilio onnistui maalinteossa kahdesti. Ensin ajassa 2.29 ja lähes heti perään ajassa 3.59. Molemmat maalit syötti Iiro Vanha. Reilu minuutti myöhemmin Ilveksen pelaajavalmentaja Antti Teittinen toi Ilveksen maalin päähän Jussi Nummelan syötöstä. Tämän jälkeen molempien joukkueiden puolustuspeli tiivistyi huomattavasti eikä lisämaaleja ensi jaksolla nähty. Maalivahdit Erik Ojala (Ilves) ja Marko Pirilä (ToPV) olivat hyvässä vireessä puolustusten apuna. Taukotulos oli siten 1-2 vierasjohto.

Toisella jaksolla tarkka puolustuspeli maalivahtien johdolla jatkui eikä lisämaaleja tuntunut tulevan. Ilves aloitti tasoituksen hakemisen 5vs4 -pelillä ilman maalivahti jo päätösjakson puolesta välistä asti. Palloa pyöriteltiin pitkään, mutta laukaukset jäivät vähiin. Jussi Nummelan ulosajo reilu pari minuuttia ennen päätössummeria toisen varoituksen seurauksena vaikeutti Ilveksen urakkaa ratkaisevasti. Ilves oli pakotettu jatkamaan ilman maalivahtia, mutta kenttäpelaajia oli nyt molemmilla neljä. Kotijoukkueen maalivahdittomuus kostautui ja Basilio täydensi hattutemppunsa ajassa 38.16. Akseli Kylmälä vielä iski hetkeä myöhemmin lopulliset numerot tulostaululle 1-4.

Ensi viikonloppuna Ilveksellä on kaksi kotipeliä Kauppi Sports Centerissä. Lauantaina 12.10. vieraaksi saapuu kaukaa pohjoisesta FC Kemi ja sunnuntaina 13.10. kylään tulee läheltä Tampereelta PP-70. Molemmat ottelut alkavat klo 16.00.