Ilves aloittaa taistelun liigapaikastaan Turussa. Vastaan asettuu ykkösen lähes suvereenisti voittanut TPK, joka hävisi vain yhden ottelun runkosarjan aikana. Turkulaiset aloittivat oman karsintaurakan jo pääsiäisenä Alastaron Urheilijoita vastaan, AU oli maalin verran parempi 5-6 päättyneessä maali-iloittelussa. AU olikin ainoa joukkue, joka Turkulaisilta nappasi pisteet runkosarjassa.
Runkosarjan viimeisessä ottelussa Ilves näytti vaarallisuuttaan pleijareihin lähtevän Mad Maxin vieraana, vaikka kokoonpanosta puuttui useampikin pelaaja. Pelaajia puuttuu myös ensimmäisestä karsintapelistä, sairastuvan verottaen muutaman pelaajan. Joukkueen kapteeni Jaakko Ahokas on loppukauden sivussa ja myös toinen pivot, Berat Grabovci huilaa loukkaantumisen takia. Parin pelaajan kuntoa tarkkaillaan lauantaihin asti. Iskukykyinen bändi kuitenkin matkaa Turkuun ja laittaa varmasti kotijoukkueen tanssimaan vieraiden tahtiin.

Päävalmentaja Matti Anttonen on luottavaisella asenteella liigakarsintojen alkaessa:
Olemme parantaneet joukkuepeliämme huomattavasti viimeisen kahden kuukauden aikana, sekä puolustuksen että hyökkäyksen osalta. Runkosarjan päättänyt Mad Max ottelu näytti että keskittyessämme omaan peliimme, pysymme tällä hetkellä pudotuspelijoukkueiden kyydissä mukana, mutta se oma paras peli täytyy kaivaa joka vaihtoon, ja siinä voimme vielä parantaa. Karsinnoissa haluan että pelaamme taisteluasenteella puolustuksesta tinkimättä ja kentällä olemme valmiita reagoimaan pelitilanteisiin koko ajan. Silloin meillä on edellytykset pelata parasta peliämme. Kevät on futsalpelaajan parasta aikaa ja nyt on tärkeintä nauttia panoksellisista otteluista.

Liigakarsinta alkoi tappiolla
Mad Max - Ilves tarjosi viihdettä koko rahalla