Ilves FS ja espoolainen Golden Futsal Team pelasivat kolmannen puolivälieräottelunsa lauantaina 23.03 Tesomalla. Tällä kertaa voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä loppunumeroiden ollessa Ilves FS – GFT 1-7 (0-3). GFT johtaa puolivälieräsarjaa nyt voitoin 2-1 ja joukkueella on mahdollisuus katkaista sarja huomenna sunnuntaina Tesomalla.

Ilves FS aloitti ottelun pirteästi ja puolustamaan tottunut joukkue sai hyökkäyksiinsäkin vauhtia. Pirteys toi kuitenkin Ilveksen peliin myös epävarmuutta ja Ilves jakeli harhasyöttöjä luvattoman paljon. Yhdeksän pelatun minuutin kohdalla harhasyöttely kostautui ja GFT:n Ville Vähäkoitti pääsi siirtämään Ilves-pelaajien kautta pallon ensi kertaa maaliin.Myös Ilveksen virhetili täyttyi nopeasti ja GFT sai 10 metrin rangaistuspotkun lähes heti avausmaalin jälkeen. Timo Mikkonen ei 10 metrin pisteeltä erehtynyt ja GFT pääsi jo kahden maalin johtoon. Ja kun aivan ensi jakson lopuksi Jaakko Oksanen vei vielä espoolaiset 3-0 johtoon, lähti Ilves pukukoppiin taukoa viettämään tukalassa tappiotilanteessa.

Toisen jaksolle lähdettäessä oli selvää, että Ilves ei puolustamalla ottelua voittaisi ja joukkue lähti hakemaan vimmatusti kavennusta. Mutta onnetarkaan ei ollut Ilveksen puolella, vaan Ari Makowski pääsi onnenkantamoisella puolestakentästä lisäämään GFT:n johdon jo 4-0:aan. Peliä oli pelattu vasta 23 minuuttia, mutta Ilves oli pakotettu jo tässä vaiheessa ottamaan maalivahti Akseli Syrjälän pois maaliltaan ja aloittamaan 5vs4-pelin ilman veräjänvartijaa. Ja kuten tällaisissa tilanteissa usein käy, niin kävi nytkin eli GFT:n Niko Stenholm purki pallon tyhjään Ilves-maaliin tilanteeksi jo 5-0. Ilves jatkoi peliään ilman maalivahti ja lopulta ajassa 26.53 Jaakko Ahokas onnistui maalin kulmalta tekemään Ilveksen kavennuksen 5-1:een Lassi Lintulan syötöstä ajassa. Ilveksen 5vs4-peli jatkui kavennusmaalin jälkeen, mutta lisämaaleja ei Ilves ylivoimapyörityksellään aikaiseksi saanut. 36 minuutin kohdalla GFT:n Antti Arvola päätti Ilveksen epätoivoisen takaa-ajon 6-1 -maalilla tyhjiin ja GFT:n 7-1 voittolukemat neppaili minuuttia myöhemmin Johannes Axerud.

Ilves on huomenna sunnuntaina 24.03. kello 14.00 alkavassa neljännessä puolivälieräottelussa Tesomalla pakkovoiton edessä tai Ilveksen kausi päättyy. Huomenna viimeistään kannattaa tulla kannustamaan Ilves voittoon, jotta keltapaidat pystyvät toistamaan vuoden takaisen tempunssa ja kääntämään otteluvoitot 1-2 tappioasemasta vielä otttelunsarjan voittoon. Mikäli Ilves pystyy huomenna GFT:n kaatamaan pelataan viides ja ratkaiseva ottelu Espoossa keskiviikkona 27.3. kello 19.00.