Ilves matkusti Valtteri-myräkässä IFK:n vieraaksi Helsinkiin. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Lehto Areenalla, Tapulikaupungissa, koska kaupungin liikuntapaikkoja koskee edelleen rajoitukset. Alustana muovimatto, joka sinänsä ihan hyvä. Verhon takana naisten lentopallopeli, josta kuulutukset, vihellykset ja musiikki kuului hyvin selkeästi viereiselle kentälle. Vielä aavistuksen hämärä valaistus, kuten Raholassa, niin tulipa harrastesarja mieleen. Ja siltä näytti pelikin.
Kaksi viikkoa käytännössä reenaamatta, osa nippa nappa ehti tervehtyä peliin, koska Oulusta tarttui mukaan kukapa muukaan, kuin Covid.
Edelleen reilusti jätkiä on sairastuvalla, eikä ainakaan alkuviikosta ole vielä joukkueen mukana. Tämän lisäksi yksi joukkueen kokeneimmista pelaajista lähtee kovempiin ympyröihin, tästä tuleva seura uutisoinee lähiaikoina isommin.
Itse peliin. Ilmeisesti parkettia tahmeampi alusta oli vaikea pelaajille, koska pallo ei tahtonut liikkua millään jalasta toiseen. Muutenkin oltiin aika lailla telineissä ensimmäinen puoliaika, eikä isommin saatu hätyyteltyä kotijoukkueen maalia. Ilveksestäkin tuttu Mäkiniemi aloitti maalinteon jo reilun kahden minuutin jälkeen vieden kotijoukkueen johtoon. IFK iski vielä kahdesti ennen taukoa, Laine ja Mäkiniemi toistamiseen asialla. Näin tauolle mentiin kotijoukkueen 3-0 johdossa.
Toisella puoliajalla saatiin jo vähän aikaiseksi sovittuja asioita ja päästiin luomaan paikkoja punapaitojen maalille. Vähitellen ote siirtyi Ilvekselle ja se hyödynnettiin kahdella nopealla osumalla, kun nuori Aarne Peltoniemi iski kahdesti pallon pitseihin samassa vaihdossa. 3-2 lukemissa mentiin pitkään ja lopulta muutama minuutti ennen loppua nostettiin lentävä mukaan ja haettiin kiivaasti tasoitusta. Tällä kertaa ei kuitenkaan natsannut, ainoastaan kotijoukkue osui purkupallon tolppien väliin ja näin ollen ottelu päättyi kotijoukkueen 4-2 voittoon.
Pelissä näkyi hetkittäin hyviä asioita, mutta alati vaihtuva kokoonpano tekee pelaamisesta ymmärrettävästi hankalaa. Edellisessä pelissä kuntoon saadut jutut ei välttämättä taas muutaman uuden pelurin hypätessä mukaan välttämättä toimikaan. Asenteesta homma ei kuitenkaan jää kiinni ja siitä on pakko nostaa hattua ukoille. Kertaakaan ei olla luovutettu, eikä niin tehdä jatkossakaan.
Työ jatkuu. Ensi viikonloppuna vieraaksi saapuu sarjakärki Vaasasta.