Kausi on edennyt puoleen väliin ja on aika käydä hieman läpi ensimmäistä puoliskoa.
Viime kaudesta joukkue on muuttunut täysin, kaksi maalivahtia ja reilu kolme kentällistä kenttäpelaajia vaihtoi maisemaa. Osa ymmärrettävästi Liigaseuroihin, osa töiden, tai opintojen takia muille paikkakunnille, yms..
Ennen sarjan alkua reeneihin saatiin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta vain muutama pelaaja. Välillä tilanne näytti aika pahalta, kun maalivahteja oli enemmän, kuin kenttäpelaajia. Vähitellen ukkoja alkoi kuitenkin löytyä ja saatiin harjoiteltua myös 4v4 harjoitteita ja pelattua koko kentän peliä. Harmiksemme useita loukkaantuneitakin tuli jo heti alkukaudesta. Kosova-pelin jälkeen kolme pelaajaa jäi sairastuvalle ja vain yksi on palannut. Alkukaudesta rosteri oli hyvin ohut ja etenkin vieraissa pelattiin alle kahden kentän voimin. Raahessa mm. mukana oli 8+2, joista yksi loukkaantui heti alkuun ja kolme omaa b-junnua joutui kovan paikan eteen fyysisen Moonin käsittelyssä. Kaikkiaan viisi b-junnua on ollut mukana porukassa ja mahdollistaneet kunnon harjoittelun.
Tällä hetkellä reeneissä on ukkoja pääsääntöisesti riittävästi. Lähes 30 pelaajaa on esiintynyt tällä kaudella Ilveksessä ja silti ollaan menty ohuella porukalla pelejä läpi. Ei siis kovin mukava tehtävä valmennukselle. Mutta vähitellen reenattuja asioita alkaa näkyä kentällä, eikä oikeastaan ohipelejä ole pelattu. Vieraissa Moon ja Kiisto olivat vaan yksinkertaisesti paljon edellä.
Tällä hetkellä ryhmä vaikuttaa vahvalta ja sitoutuneelta. Jos ukot pysyy terveenä, että pystytään reenamaan kentällisillä reenejä läpi, niin eiköhän tulostakin synny. Matka on toki pitkä, jos mietitään sarjapaikkaa. Mutta ei mietitä. Valmennus kehittää pelaajia parhaansa mukaan seuraavia kausia ajatellen, pelaaja keskiössä.
Ryhmään saatiin mukaan myös uusia apukäsiä taustoihin viime vuoden puolella, kun ensin Antti Kärkkäinen ja perässä Mikko Koivuniemi liittyivät vahvistamaan joukkueenjohtoa ja valmennusta.
Käännetään toisella puoliskolla maalin tappiot voitoiksi ja reenataan hyvin, niin ollaan taistelemassa sarjapaikasta.
Ilves ei luovuta koskaan. Räyh!

IFK vahvempi toistamiseen
Oulukin oli vaikea paikka keltapaidoille