Kuvat: Tuukka Nyström

Ilvekseen viime kesänä Liikunnan Riemusta siirtynyt Oskari Kainulainen jatkaa Ilveksessä myös kaudella 2024-2025.

Kainulainen kirjautti itselleen tehot 6 maalia ja 7 syöttöpistettä ja oli Ilveksen sisäisessä pistepörssissä viidenneksi tehokkain pelaaja. Vielä isomman merkityksen ”Osku” toi joukkueeseen kokonaisvaltaisella suhtautumisellaan urheiluun ja urheilijan elämään, mikä toimii erinomaisena esimerkkinä joukkueen nuorille pelaajille.

Osku, pelasit ensimmäisen kautesi Ilves-paidassa. Mitä jäi päällimmäisenä mieleen kaudesta?

”Kaudesta jäi päällimmäisenä mieleen Sampon (Ala) maalit, haha. Ei vaan vakavasti puhuen ehdottomasti isoin asia, joka jäi kaudesta mieleen oli joukkuekaverit ja joukkueen yhtenäistyminen kauden aikana. Vaikka kausi oli tuloksellisesti melkoisen vaihteleva, niin siitä huolimatta tuntui että pystyttiin parantamaan omaa pelaamista ja opittiin pelaamaan toistemme kanssa paremmin ja paremmin.

Ilves pelasi kauden 2023-2024 todella nuorella joukkueella. Millä tavoilla joukkue erosi Riemun joukkueesta, jossa ehdit pelata kolme kautta Futsal-Liigassa?

”Isoin ero oli varmasti se, että niin sanottuja johtavia pelaajia oli ympärillä vähemmän. Riemussa jatkuvuus on tosi iso asia ja kokeneimmat pelaajat siellä ovat olleet seurassa monta vuotta ja pystyvät näyttämään esimerkkiä sekä opastamaan nuorempia tulokkaita.

Ilveksessä meillä oli menneellä kaudella monelta osin täysin uusi joukkue valmennusta myöten ja myös pelitapa oli kaikille uudenlainen ja itselle myös vähän erilainen, mihin olin Riemussa tottunut. Tämän vuoksi kausi oli meille kaikille tietynlaista opettelua ja totuttelemista. Riemussa myös yhteisöllisyys on todella iso asia kun asioita tehdään paljon yhdessä kentällä sekä etenkin kentän ulkopuolella. Joka tapauksessa oli hienoa nähdä menneellä kaudella, kuinka nuoret pelaajamme ottivat isoja kehitysaskelia.”

Kaudella 2024-2025 Ilveksellä on vuotta kokeneempi joukkue jalkeilla. Millä odotuksilla lähdet ensi kauteen?

”Uskon meidän olevan paljon valmiimpia ensi kauden Futsal-Ykköseen. Odotukset ovat ehdottomasti korkeammalla, mitä edellisen kauden sijoitus näyttää. Yritetään saada tulevasta kaudesta todella hyvä ja onnistunut. Haluaisin ehdottomasti olla kärkikahinoissa mukana!”

Seuraava sopimusuutinen julkaistaan perjantaina.

Nystöm jatkosopimukseen
Tiensuu jatkosopimukseen