Vaikeista lähtökohdista viimeiseen karsintapeliin lähtenyt Ilveslauma antoi kaikkensa ja näytti liiganousijalle, mitä vaatii pelata liigassa. Sarjanousun varmistanut AU oli suurimman osan pelistä vastaantulija, ainoastaan maalin raamit pitivät numerot tasaisina. Jo ensimmäisellä jaksolla Ilves paukutti useamman yläriman ja ainakin kolmen maalin johdossa oltaisiin päästy tauolle, hiukan paremmalla osumatarkkuudella.
Ensimmäinen jakso päättyi kuitenkin tasanumeroissa 1-1. Maalinteon aloitti vajaan viiden minuutin pelin jälkeen Jaakko Ahokas, joka maltilla kiersi maalivahdin ja siirsi pallon tyhjiin. Vieraiden maalista vastasi Janne Mäkinen jakson puolivälissä.
Toisella jaksolla myllytys jatkui ja jo vajaan minuutin pelin jälkeen Tomi Lahtinen pääsi kahdesti laukomaan ja oma kara upposi pitseihin. Kolme ja puoli minuuttia myöhemmin Loiske jatkoi maalitehtailua ja siirsi kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon. Kolmisen minuuttia myöhemmin pallo saatiin rysään kaverin avustuksella, kun mylly jauhoi palloa maalille. Kolmen maalin johto 13 minuuttia ennen päätössummeria eli puhelimesta tarkkailtiin toisen pelin tilannetta. Tilanne Pirkkalassa ei kuitenkaan missään vaiheessa ollut suotuisa Ilvekselle. Kun vielä kaveri onnistui kahdesti liruttamaan pallon Ilvesmaaliin, tekijöinä Tuomas Happonen ja Mikke Louhela, oli pikkuhiljaa tilanne selvä. Konkari Jarno Majamaa lisäsi vielä johdon kahteen maaliin reilu minuutti ennen loppua, mutta se ei enää auttanut. PJK oli hävinnyt oman pelinsä, joten oman pelin tuloksella ei sinänsä ollut väliä. Kausi on toki hieno päättää voittoon.