Oskari Kainulainen Liikunnan Riemun paidassa. Kuva: Ville Koskiniemi

Ilves FS saa ensi kaudelle lisää liigakokemusta joukkueeseensa, kun kolme edellistä kautta Futsal-Liigassa Liikunnan Riemussa pelannut Oskari Kainulainen siirtyy keltapaitoihin. Ilves toimitus tavoitti syyskuussa Tampereelle muuttavan Kainulaisen haastatteluun.

Olet pelannut kolme kautta futsalia Futsal-Liigassa Liikunnan Riemun joukkueessa ja nyt on edessä muutto Tampereelle. Minkälaisia ajatuksia nousee mieleen siirtymisestä Ilves FS paitaan ensi kaudeksi?
Todella odottavaiset ja innostuneet fiilikset on Ilvekseen siirtymisestä ehdottomasti. Ensi kauden suunnitelmat kuulostivat Jussin (Nyström) ja Matin (Anttonen) kanssa käytyjen keskustelujen tiimoilta lupaavilta ja erittäin mielenkiintoisilta enkä siitä syystä voinut jättää käyttämättä tätä mahdollisuutta. Odotan jo kovasti tulevaa kautta ja ensimmäisiä harjoituksia Ilves-paidassa.

Minkälaisia vahvuuksia Oskari Kainulainen tuo Ilveksen ensi kauden joukkueeseen?
Pyrin tuomaan joukkueeseen vahvaa kahden suunnan pelaamista ja pelin rytmittämistä. Yritän lisäksi parhaani mukaan olla avuksi nuoremmille, mikäli he apua tai ohjausta miltään osin edes tarvitsevat.”

Mitä tavoitteita olet asettanut itsellesi futsalin suhteen tulevalle kaudelle?
Tavoitteenani ensi kauden suhteen on kehittyä entisestään pelaajana ja nauttia pelaamisesta. Tehopisteet eivät myöskään olisi pahitteeksi. Joukkueen kanssa haluan ehdottomasti menestyä tulevalla kaudella Ykkösessä.

Olet mukana pelaamassa opiskelijoiden futsalin EM-kisoissa ensi viikolla Kroatiassa. Minkälainen tapahtuma on kyseessä ja minkälaisilla odotuksilla lähdette Jyväskylän yliopiston joukkueella kisoihin?
Kyseessä on reilun viikon mittainen turnaus, jonne tulee joukkueita eri Euroopan maiden yliopistoista. Turnaus tulee olemaan varmasti kovatasoinen, sillä joukkueita on mukana Etelä-Euroopasta saakka, joissa futsal on iso laji. Tapahtuma on joka vuosi järjestetty todella hyvin ja siitä syystä on kunnia päästä edustamaan Jyväskylän yliopistoa näissä karkeloissa.

Odotukset meillä ovat joukkueen kanssa kovat. Haluamme lähteä turnaukseen ehdottomasti menestymään ja näen, että siihen meillä on kaikki edellytykset. Jokainen joukkueeseemme valittu tuntee pelitapamme hyvin, koska olemme pelanneet yhdessä jo monta kautta. Vaikka menestymisen nälkä on todella kova, täytyy samaan aikaan muistaa, että tallaiset turnaukset ovat hyvin ainutlaatuisia ja sen vuoksi niistä tulee nauttia mahdollisimman paljon. Joten ei muutakun hartiat rennoiksi ja oikeanlainen lataus päälle, niin uskon, että sillä paras lopputulos tulee.

Sampo Ala Ilvekseen
Kolme U19 maajoukkuepelaajaa Ilvekseen