Sampo Ala. Kuva: Jarmo Uusitalo

Ilves saa huippuluokan vahvistuksen ensi kauden joukkueeseensa. Maajoukkueleireillä mukana ollut Sampo Ala siirtyy Ilvekseen Tornion Palloveikoista. Viime kaudella armeija rasitti Alan pelaamista, mutta silti hän viimeisteli Futsal-Liigassa 10 maalia 10 ottelussa.

Ala on pelannut jalkapallossa Rovaniemen Palloseuran juniori-ikäluokista aina Veikkausliigaan asti pelaten kausina 2019-2020 Veikkausliigassa 21 ottelua tehden yhden maalin. Ala omaa kokemusta myös Suomen jalkapallon ikäkausimaajoukkueista 11 maaottelun verran ja on tehnyt niissä kaksi maalia.

Kauden 2021-2022 ja 2022-2023 Ala on pelannut Futsal-Liigassa ToPV:n paidassa pivot-pelaajana ja sai hyvien otteidensa ansiosta kutsun myös Sergio Gargellin ensimmäiselle maajoukkueleirille 2022.

Tervetuloa Ilvekseen Sampo! Ilves on saamassa jalkeille nuoren ja sytyttävän joukkueen ensi kauteen. Mitä odotuksia sinulla on tulevasta futsalkaudesta?

Odotan joukkueelta nousujohteisia peliesityksiä läpi kauden, joiden avulla sitten keväällä taistellaan sarjan kärkisijoista. Henkilökohtaisella tasolla odotan ehjää sesonkia, johon toivottavasti mahtuu muutama maali ja onnistuminen.

Olet ehtinyt parin ToPV:ssa pelatun futsalkauden aikana päästä näkemään Futsal-Liigan ja käymään myös maajoukkueleirityksessä. Mitä tavoitteita sinulla on oman futsalurasi suhteen?

Lyhyt futsalurani on tähän asti edennyt kausi kerrallaan ja olen pyrkinyt parantamaan peli peliltä ja se on näyttänyt tähän asti toimivan joten eiköhän jatketa sillä.

Vielä ei ole alkanut jännittää mutta eiköhän se sieltä hiivi kun itse muutto alkaa lähestyä. Muutama tuttu asuu jo Hervannan seudulla joten se onneksi pehmittää laskua Tampereelle.

Ilves FS päävalmentaja Jussi Nyström on iloinen Alan liittymisestä joukkueeseen:

Sampo on etenkin vahva pivot pelaaja, melkonen jässikkä, jota vastaan olen itsekin paininut peliuralla. Sampolla on hyvä tekniikka ja varmasti tullaan käyttämään häntä muutenkin pelillisesti kuin vain pivot pelaamisen kautta.

Sampo on taitojaan näyttänyt liigassa ja maajoukkueleiriä myöten, joten olen todella iloinen että hän päätti tulla Ilvekseen.”, kommentoi Nyström.

Neljä jatkosopimusta
Oskari Kainulainen siirtyy Ilvekseen Liikunnan Riemusta